null
Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij Rodenbach


Brouwerij Rodenbach

In het hart van brouwers over de hele wereld ligt een diep verlangen om een eigen bierstijl te creëren en daarmee wereldberoemd te worden. Eén van die unieke bierstijlen is Vlaams roodbruin, ontstaan op het Vlaamse platteland in de middeleeuwen. Het is een gerespecteerd streekproduct dat nog steeds op ambachtelijke wijze wordt bereid door Brouwerij Rodenbach. De brouwerij heeft al meerdere prijzen gewonnen voor het bier vanwege zijn unieke smaak. Het is niet ontstaan in een hipsterbrouwerij, maar heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van de streek.

Het karakter van Brouwerij Rodenbach

Dankzij het proces binnen Brouwerij Rodenbach heeft het bier zijn kenmerkende smaak te danken in het begin van na de eerste rijpingsperiode van enkele weken. Het bier wordt overgebracht naar eiken vaten en dan begint het lange wachten. Het bier moet minstens achttien maanden rijpen om zijn zachtzure smaak en complexe fruitigheid te ontwikkelen, die doet denken aan de smaak van wijn. Dit proces is cruciaal voor het unieke karakter van Rodenbach bier.

Industrieel erfgoed

Een van de kenmerkende eigenschappen van Brouwerij Rodenbach is de verzameling van bijna 300 eikenhouten vaten die zich bevinden in de foederzalen, gevuld met Rodenbach bier. De foederzalen zijn van dusdanig historische waarde dat ze worden beschermd als industrieel erfgoed door de Vlaamse Gemeenschap.

 

Benieuwd naar het gehele assortiment van Brouwerij Rodenbach?

Bestsellers van Brouwerij Rodenbach

Back to top