null
Sluit
Sluit
Sluit
Filters

Bierglazen

Bierglazen kopen bij S-hop

Bij het kopen van bierglazen is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van bier waarvoor het glas wordt gebruikt. Elk bierstijl heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vereist een specifiek glas om de smaak, geur en presentatie optimaal te benadrukken. Bijvoorbeeld, een witbier wordt het best geserveerd in een speciaal ontworpen witbierglas, terwijl een IPA het beste in een IPA glas geserveerd wordt. Er zijn ook universele glazen, die geschikt zijn voor meerdere soorten bieren. 

Het is ook belangrijk om te overwegen of het glas vaatwasmachinebestendig is en of het gemaakt is van hoogwaardig materiaal, zodat het glas lang meegaat en er goed uitziet. Bij S-hop hebben bieden we verschillende CORNET glazen aan. Bent u een CORNET liefhebber? Drink deze dan het lekkerst uit een speciaal ontworpen CORNET glas voor de beste ervaring.

Waarom bier drinken uit het juiste glas

Bier drinken uit het juiste glas is belangrijk omdat het de smaak, geur en presentatie van het bier verbetert. Elk bierstijl heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vereist een specifiek glas om deze eigenschappen optimaal te benadrukken. Een IPA bier wordt bijvoorbeeld het beste geserveerd in een smallere opening IPA glas, om de hoppige smaken te benadrukken. Ook de grootte en het gewicht van het glas heeft invloed op de ervaring van het drinken. Een groter glas kan bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid schuim creëren, waardoor de smaak en geur beter tot zijn recht komt. 

 

In het algemeen maakt het gebruik van het juiste bierglas de smaakervaring rijker en intenser, en helpt het de aroma's en smaken van het bier beter te appreciëren. Bovendien maakt het gebruik van het juiste glas ook de presentatie van het bier aantrekkelijker en kan het bijdragen aan de algehele beleving van het drinken. Ben je op zoek naar de beste ervaring tijdens het drinken van onze bieren? Bekijk dan het aanbod aan unieke bierglazen!

Hoe verzorg je een bierglas

Er zijn een aantal stappen die genomen kunnen worden om een bierglas goed te verzorgen:

 

1.       Was het glas schoon: Voordat u het bierglas gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het glas schoon is. Dit kan worden gedaan door het glas te wassen met warm water en afwasmiddel of door het te reinigen in de vaatwasser.

 

2.       Spoel het glas uit: Spoel na het wassen van het bierglas af met koud water om eventuele resten van afwasmiddel of andere chemicaliën te verwijderen.

 

3.       Droog het glas goed af: Droog het glas af met een schone en droge doek of laat het luchtdrogen. Dit helpt om kalkaanslag of andere vlekken te voorkomen.

 

4.       Vermijd hardnekkige vlekken: Vermijd het gebruik van bijtende chemicaliën of harde borstels op het glas om hardnekkige vlekken te verwijderen, dit kan namelijk leiden tot beschadiging van het glas.

 

Houd in gedachten dat sommige bierglazen niet geschikt zijn voor de vaatwasser, controleer daarom de aanwijzingen op de verpakking van het bierglas.

Back to top