Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij De Hoorn


Brouwerij De Hoorn 

Vanuit de passie om te blijven innoveren bouwde Palm Belgian Craft Brewers een nieuwe micro-brouwerij in 2014. De Hoorn was oorspronkelijk een herberg en landbouwbedrijf met ruimte voor paarden, melkvee en graanteelt. Het bedrijf bediende het dorp Steenhuffel, maar ook reizigers op doortocht en het nabijgelegen Kasteel Diepensteyn.

 

Oorpsrong

In 2014 herstelde Palm Belgian Craft Brewers de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in al haar glorie. De dorpsbrouwerij in Steenhuffel heeft dus haar naam te danken aan een 500 jaar oude herberg. Eens de naam ‘De Hoorn’ gevestigd, werd die door de eeuwen heen voortgezet, telkens over het goed ter sprake kwam. Uit de eerste jaren van brouwerij De Hoorn bleven enkele schaarse documenten over de brouwactiviteiten bewaard. Zo blijkt uit een afrekening van accijnzen uit 1724, dat er brouwsels van 9 hl werden gemaakt. Doorgaans was dat ‘bruin’ bier. De brouwerij produceerde het grootste debiet van het dorp.

 

Doorgroei

Inmiddels is die oude dorpsherberg dus geëvolueerd naar een moderne microbrouwerij! De brouwmeesters experimenteren er volop met kruiden, hop, fruit en hout. Ze testen er nieuwe combinaties van gist, hop en manieren om het bier te rijpen. Hier wordt onder meer het bekroonde CORNET gebrouwen.

 

Benieuwd naar het gehele De Hoorn assortiment?

 

Bestsellers CORNET 

Back to top