null
Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij De Hoorn


Brouwerij de Hoorn

In 2014 werd de nieuwe micro-brouwerij van Palm Belgian Craft Brewers gebouwd, voortkomend uit de gedrevenheid om te blijven innoveren. De Hoorn, voorheen een herberg en landbouwbedrijf waar vee en graan werden gehouden en dat Steenhuffel bediende, was de ideale locatie voor de bouw van deze brouwerij. De herberg stond immers ook bekend om haar gastvrijheid voor reizigers die onderweg waren naar nabijgelegen plaatsen zoals Kasteel Diepensteyn.

Oorsprong van Brouwerij de Hoorn

In 2014 besloot Palm Belgian Craft Brewers om de dorpsbrouwerij in Steenhuffel, die al meer dan 300 jaar bestond, volledig te renoveren. Oorspronkelijk was de brouwerij onderdeel van een herberg die al 500 jaar geleden werd opgericht. De herberg kreeg de naam ‘De Hoorn’ en deze naam bleef behouden toen de brouwerij werd toegevoegd. De naam werd in de loop der eeuwen steeds doorgegeven wanneer het goed van eigenaar veranderde. Enkele documenten uit de beginjaren van de brouwerij zijn bewaard gebleven, waaronder een afrekening van accijnzen uit 1724. Hieruit blijkt dat er toen brouwsels van 9 hectoliter werden gemaakt, voornamelijk bruin bier. De brouwerij was destijds de grootste leverancier van bier in het dorp.

Doorgroei van Brouwerij de Hoorn

De voormalige dorpsherberg heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een moderne microbrouwerij, waar de brouwmeesters continu experimenteren met verschillende ingrediënten en rijpingsmethoden om unieke smaken te creëren. Er wordt volop getest met kruiden, hop, fruit en hout, en er worden nieuwe combinaties van gist en hop uitgeprobeerd. In deze brouwerij wordt ook het bekroonde CORNET bier gebrouwen, dat bekend staat om zijn volle smaak en karakter.

Bestsellers van Brouwerij de Hoorn

Back to top