CORNET lanceert houten fles: ongeziene innovatie in de biersector

Geplaatst door Yelka Van den Eede op

CORNET, het populair en Belgisch ‘Oaked’ bier kent een rijke geschiedenis. Het verhaal achter dit krachtig blond bier inspireerde de brouwers van Brouwerij De Hoorn om een wel erg verrassende verpakking te ontwikkelen. Binnenkort pakt CORNET namelijk uit met een eikenhouten fles. 
Het verhaal van CORNET begint al in de 18de eeuw. Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn, vroeg Brouwerij De Hoorn om een bier te brouwen. Het bier zou bewaard worden in eikenhouten vaten in het kasteel en enkel geserveerd worden aan hoogstaande gasten. De eikenhouten vaten die daarvoor gebruikt werden, inspireerden Brouwerij De Hoorn eeuwen later om eikenhouten snippers toe te voegen tijdens het brouwen. En zo ontstond CORNET: een krachtig blond Belgisch bier met een zachte smaak. 

De brouwers van dit speciaalbier gaan echter nóg een stapje verder. Momenteel wordt er al gebruik gemaakt van eikenhout tijdens het brouwen, maar binnenkort zal ook de verpakking van het bier uit dit materiaal bestaan. Het bier zal dan afgevuld worden in een houten 33cl fles. Zo krijgt CORNET een verpakking die perfect aansluit bij een ‘Oaked’ bier. Brouwerij De Hoorn werkt al enkele jaren aan deze innovatieve verpakking.
     
Brouwer Kurt Sarens is erg trots op deze laatste realisatie: ‘Ongeveer 3 jaar geleden zaten we te brainstormen over potentiële nieuwigheden voor CORNET. Opeens kwamen we op het idee om enkele houten flessen te maken en daarin ons bier af te vullen. Al snel leek het een absolute voltreffer. De zachte vanillesmaak die je gewend bent bij het drinken van CORNET kreeg zo nog een extra dimensie.’

Marketing verantwoordelijke Tom Robberechts vult aan: ‘Wat eerst onmogelijk leek, bleek inderdaad een schot in de roos! Alleen is het erg complex om deze fles te laten maken. We hebben er heel lang aan gesleuteld om ze te kunnen afvullen op onze lijn hier in de brouwerij. Maar het is gelukt, nu hebben we nog even tijd nodig om voldoende houten flessen te maken, maar naar verwachting zal het over exact een jaar in de winkelrekken staan.

Deze houten bierfles is een ongeziene innovatie in het bierlandschap. CORNET hoopt de verpakking in 2022 te kunnen lanceren om bierliefhebbers een ultieme smaakervaring aan te bieden.
UPDATE: De lancering van een houten fles was effectief een 1 aprilgrap. Bij CORNET hebben we alvast genoten van alle enthousiaste reacties.


Website: www.cornetbier.be
Contact: cornet@swinkelsfamilybrewers.com